HORREN 

Met onze horren kunt u langer en ongestoord genieten van de buitenlucht met een perfecte ventilatie, terwijl muggen, andere insecten en pollen buiten blijven. Of het nu voor een raam, deur of schuifpui is, bij ons bent u aan het juiste adres.

Om een jarenlang gebruiksplezier te waarborgen wordt alleen met de beste materialen gewerkt. Hoekverbinders als voorbeeld zijn van aluminium en worden in de profielen geperst. Op deze manier houdt de hor langer zijn stevigheid.

Alle horren worden zorgvuldig op maat gemaakt. Hiervoor worden alleen de beste en sterkste materialen gebruikt om jarenlang gebruik te waarborgen. Afhankelijk van uw wens en situatie kunt u kiezen uit verschillende uitvoeringen, profielkleuren, gaassoorten en bevestigingsvarianten.

Raamhorren

Vast raamhor

Voor iedere raamsoort en raamtype bieden wij een oplossing. In kunststof en aluminium ramen hoeft niet geboord te worden, de hor wordt geklemd. Bij houten ramen wordt buiten in de raamsponning een hor toegepast die wordt geplaatst door middel van edelstalen veerpennen en hulzen. Een borstel-afdichting zorgt voor een perfecte afsluiting en bescherming van uw kozijn.

Rolhor

Het voordeel van een rolhor is wanneer u deze niet gebruikt hem gewoon op kunt rollen. Rolhorren kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, afhankelijk van de draairichting van het raam. Naar wens kunnen we de rolhor vanzelf gecontroleerd naar boven laten rollen of u schuift hem met de hand naar boven. Dit is toepasbaar voor gewone -en dakramen. De perfectie is standaard, de luxe is optioneel.

Deurhorren

Plisséhordeur

De meest populaire variant is de Japanse plisséhordeur. Of het nu een enkele deur of een schuifpui betreft, een plisséhordeur is nagenoeg altijd mogelijk. De deur heeft een onderdorpel van slechts 3 mm en de hor kan in iedere gewenste stand blijven staan.

In ineengeschoven positie wordt het gaas volledig opgesloten waardoor de levensduur wordt verlengd. We kunnen een deur uit één stuk leveren tot wel 1,9 meter breed. In en dubbele deuruitvoering kan dit zelfs tot 3,8 meter breed. Met één beweging (de)monteert u de deur in het voor -en najaar.

Pendel hordeur

De pendeldeur werkt als een soort saloondeur, deze kan dus naar beide kanten openen. Door de speciale constructie sluit de deur automatisch en blijft in gesloten positie staan.

Deze deur is de ideale oplossing voor gezinnen met kleine kinderen en/of huisdieren omdat deze altijd vanzelf sluit en zeer licht te bedienen is. Vanwege het zeer sterke gaas, dat zelfs kind- en huisdier bestendig is, hoeft de schopplaat aan de onderzijde van de deur maar z'n 10 cm hoog te worden.

Gaassoorten

Standaard worden alle horren voorzien van grijs of zwart glasvezelgaas met een kunststof ommanteling. Daarnaast heeft u nog de volgende opties:

Transpatec® zeer transparant gaas.

Dit wereldwijd gepatenteerd gaas is gemaakt uit een hightech vezel die, doordat hij zeer dun is en nagenoeg onzichtbaar is, met een enorm hoge luchtdoorstroom (tot wel 40% meer ventilatie). Verder is door de speciale weeftechniek het gaas enorm scheurvast en gaat langer mee dan standaard glasvezelgaas. Desondanks wordt het gaas voor een geringe meerprijs aangeboden.

Transpatec® pollenwerend gaas.

Nog nooit waren er zoveel mensen met hooikoorts en het einde is hier nog niet in zicht. Op basis van het zeer transparante gaas is een volledig nieuw pollenwerend gaas ontwikkeld met dezelfde eigenschappen. Door een nog fijnere weeftechniek en een speciale behandeling van het gaas wordt meer dan 90% van de pollen tegengehouden terwijl de ventilatie blijft gewaarborgd.

Polyester Antraciet gaas, Petscreen.

Ook wel huisdierengaas genoemd. Dit gaas is enorm scheurvast en wel 7 maal sterker dan gewoon horrengaas. Dus zeer goed geschikt voor horren bij kleine kinderen en huisdieren.

Extra's en opties

Bijzondere vormen

Bijzondere gebouwen hebben bijzondere vormen! Naast de standaard rechthoekige vorm kunnen wij ook horren leveren in andere modelvormen, van driehoekig tot getoogd en zelfs tot volledig rond.    

Kleuren van de horprofielen.

Standaard leveren we de horren in 6 kleuren. Daarnaast zijn in principe alle RAL kleuren mogelijk in zowel glad als fijnstructuurafwerking.

 

© 2014 - 2021 Kok Wonen en Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel